Monday 2 January 2012

Ceva Frumos....

Ceva timp in urma, dar chiar si astazi mirii erau si poate inca sunt alesi de catre parinti,si unirea din dragoste era trasgresiva.Pentru noi acum este inacceptabil. Astazi am putea spune ca inamicii nu sunt parintii ci chiar noi pentru ca astazi suntem conditionati de ideale.Avem ideale prestabilite dinainte care noi credem ca sunt perfecte pentru noi.

Eros este un zeu care ne surprinde mereu ,ajunge si ne arunca in aer proiectele noastre si tentativele noastre de a controla viata,si ne ofera in schimb dragoste si fericire.Dar daca noi am programat totul ,credem ca stim cu certitudine ce tip face pentru noi iar rezultatul este ca nu vedem sufletul pereche chiar daca il avem in fata noastra.De multe ori nu il recunoastem pentru ca suntem fixati pe un anumit tip.De aici nasc iubiri ce ne fac sa suferim ,iubiri nefericite si pasul este unul foarte scurt,sunt iubiri ce nu fac pentru noi.

Eternitate nu este un timp foarte lung ,este un contrariu la absenta timpului.Deci nu durata raportului este cea care conteaza ci intensitatea lui,ea este cea care ne face sa pierdem notiunea timpului .Aceasta perceptie ne face sa avem savoarea eternitatii.Nu de putine ori am avut senzatia ca am petrecut cu persoana de noi iubita putine momente dar timpul a fost unul foarte mult si de cate ori nu am avut senzatia ca am trecut o eternitate cand de fapt nu au trecut decat cateva minute.

Fiecare relatie se dezvolta dupa un ciclu,poate de multe ori bine stabilit.Mai intai este o samanta ,daca o hranim si vrem sa creasca devine o radacina ,si mai tarziu o planta matura care ne da si fructe.Dar cum sunt unele plante ce dureaza ,un anotimp si unele plante ce dureaza o eternitate asa si dragostea poate dura un anotimp sau poate dura o eternitate ,depinde de fiecare dintre noi ce planta vrea sa cultive si ce fruct vrea sa obtina .Daca vrea o dragoste pasagera sau vrea o dragoste ce poate dura o eternitate.

Cand crezi ca ai gasit o persoana speciala nu trebuie sa o lasi sa scape,trebuie sa fii gata de orice sacrificiu pentru a o face sa creasca,daca acest lucru vine din cele doua parti este imposibil sa nu faci sa creasca o dragoste eterna.Noua relatie este cea care conteaza si nu are nimic de a face cu trecutul.Cea care face o relatie puternica este dorinta de a sta impreuna,daca avem aceasta dorinta tot ce este in jur nu mai conteaza. Conteaza doar ca te simti bine in preajma persoanei ,care tu crezi ca este corecta pentru tine.

Este inutil sa blindam aceasta dragoste ,ce exista,trebuie sa fim deschisi ,si sa dam frau liber simturilor si sentimentelor,pentru ca numai asa nu ne mintim in primul rand pe noi .Daca vrei sa schimbi ceva la tine ,sa fii altceva ,sa fii ceva ce nu esti cu adevarat,acest lucru anuleaza unicitatea noastra,nu mai esti tu.Merita sa te schimbi ,si sa nu fii tu insuti si sa pierzi o persoana care te face sa te simti bine?Eu cred ca nu .Sa fim noi ,asa cum suntem si sa tragem afara tot ce avem noi mai frumos inauntrul nostru ,pentru ca avem numai de castigat.

Iubirea este poate unul din putinele lucruri care nu are o definitie exacta dar este definita in mii de moduri. Daca o simti poate ca nu ai nevoie sa o definesti....

No comments:

Post a Comment