Friday 30 December 2011

Amor

Amorul.....este cel mai frumos si adanc sentiment pe care cineva il poate trai alaturi de cineva drag. Aproape nimic altceva nu mai conteaza atunci cand esti amorezat. Acesta este un mare adevar pe care nimeni nu-l poate nega.
A iubi si-a fi iubit este cea mai mare bucurie din lume, este ca o arta, o binecuvantare pe care oamenii ar trebui s-o pretuiasca si s-o aprecieze.
Atunci cand esti indragostit te incredintezi cu totul partenerului, te dedici trup si suflet, te cureti de orice pacat, devii mai bun, mai sensibil, mai altruist, mai grijuliu. Orice clipa petrecuta langa persoana iubita este de nepretuit.
Toti avem o dorinta nesabuita de a fi indragostiti macar o data in viata desi stim ca dragostea si iubirea sunt adesea asociate cu durerea. Si totusi, toti ne dorim sa iubim, implicit sa suferim doar de dragul de-a trai cel mai frumos si pur sentiment din lume.
Cand iubim suntem plini de energie, de entuziasm, exuberam de fericire, ceva se schimba in noi. Devenim poeti, asociem viata noastra, intamplarile petrecute in viata de zi cu zi cu poeziile lui Eminescu si ne regasim de multe ori in versurile lui. Si totusi, dragostea este efemera?! Ar avea cineva raspunsul la aceasta intrebare?
Este o faradelege sa iubesti?? Poate doar atunci cand te indragostesti de persoana de care n-ar trebui pentru c-apartine altcuiva. Se spune ca nu trebuie sa poftesti la femeia sau barbatul aproapelui tau, dar cum sa-i poruncim inimii noastre asa ceva? Cand flacara dragostei ne cuprinde, un fior puternic ne strabate intregul corp si-atunci nimic nu este mai presus decat sentimentul de-a iubi. Sa iubesti si sa fii iubit este frumusetea vietii. Viata are farmecul ei atunci cand suntem amorezati. Fericirea este tinta mea, apogeul meu in viata, extazul. Fericirea nu este o fantezie, este ceva real ce poti simti, ce poti atinge, ce poti pastra si pretui la nesfarsit.
Toate grijile dispar atunci cand iubesti si esti iubit.
Te hranesti din vorbe frumoase, clipe de neuitat, juraminte, promisiuni, vise, sperante...
Iubirea.......nici un alt sentiment din lumea asta nu se compara cu iubirea. Cand iubesti, traiesti cu-adevarat. In dragoste nu e nevoie de scuze, de iertare.
Inima ta bate mai tare, mergi pana la infinit cu persoana iubita, nimic nu ti se pare imposibil. Orice ideal este usor de atins. Imaginatia n-are limita. Cand iubesti intuiesti, ai senzatia ca stii totul despre cel de langa tine, ii cunosti reactiile, prevezi comportamentul celuilalt, e un fel de comunicare la nivel telepatic. Simti, presimti, traiesti, percepi...
Indiferent cat de sarac esti, atunci cand iubesti te simti implinit. Multi ma vor contrazice, insa doar cei care-au iubit macar o data in viata lor cu-adevarat vor intelege aceasta afirmatie. Cand esti indragostit simti ca plutesti, te simti in al 9-lea cer, lumea e a ta, esti inconjurat doar de 'ingeri', esti intr-o stare feerica continua, totul este perfect.
Dragostea nu este o joaca, juramintele sunt puternice, adevarate, accesibile.
Dragostea nu se masoara in kg sau in tone, este infinita, nemarginita, este pur si simplu DRAGOSTE!
Este foarte limpede ca din clipa in care devii indragostit, partenerul tau se transforma in Luceafarul tau, el este cel care-ti calauzeste pasii, te indruma, te sustine. El are numai vorbe de lauda la adresa ta, este mentorul tau, el este cel care te-ajuta sa-ti atingi idealurile pentru c-acesta are deplina incredere in tine. Atunci cand dai gres, el este mereu alaturi de tine sa-ti alunge orice lacrima, sa-ti redea increderea in tine, el este lumina de la capatul tunelului.
Iubirea este molipsitoare, este muzica pe care dansam de-a lungul intregii vieti, este un sentiment minunat, o arta...o simpla mangaiere din partea celui drag noua ne umple sufletul de bucurie.
Un om care nu iubeste este neputincios. Nevoia de-a iubi este un sentiment nevinovat.
Cel pe care-l iubesti devine Idolul tau, este omniprezent, omnipotent, ii atribui cele mai frumoase calitati, isi are locul pe piedestal.
In clipa in care ti-ai gasit sufletul pereche esti un privilegiat pentru c-atunci capeti putere, iubesti cu patima si pasiune, pretutindeni pluteste fericirea, te regasesti in privirea lui, palpitatia inimii se mareste. Iubesti fara resentimente. Viata ta devine un roman, o poveste de dragoste in care totul are un sfarsit fericit.
Sufletul nostru nu se mai simte singur atunci cand iubeste, starea de spirit se schimba, totul este suav. Dragostea ne ofera siguranta, ne da sperante, viata in sine este plina de surprize. Cei doi indragostiti traiesc intr-o armonie perfecta, cele 2 suflete se sincronizeaza, el devine steaua ta calauzitoare si viceversa. Totul este o splendoare a frumusetii vietii. Toate grijile se contopesc printr-un singur sarut. Nivelul se serotonina, cel care reprezinta sindromul fericirii creste la infinit si se creeaza explozia iubirii care este exorbitanta.
Si totusi, care este taina fericirii? Sa iubesti si sa te lasi iubit! Sa te transpui intr-o alta lume, cea a indragostitilor, sa te contopesti trup si suflet cu cel drag inimii tale.
Telul fiecaruia in viata ar trebui sa fie acela de-a atinge apogeul dragostei, al iubirii.
Viitorul pare stralucit pentru cei ce se iubesc, visele lor tind sa se implineasca, idealurile par viabile,  ei isi vizualizeaza traiul lipsit de griji pentru ca se au unul pe altul, viata le poate oferi totul. Vointa lor si ambitia sunt mai presus de toate. Cei indragostiti sunt foarte vulnerabili, ea devine Veronica, simte, traieste, iubeste pe stil eminescian, sunt intr-o vraja continua, au sindromul fericirii in ei.
Yoga, este modul de relaxare, asocierea cu sublimul, eliberarea, plutirea in spatiu, liniste sufleteasca...o oarecare asociere cu sentimentul de-a fi indragostit, de-a iubi, de-a te transpune intr-o lume ireala, lipsita de griji. Cei ce iubesc si se simt iubit trebuie doar sa priveasca in zare si zilele lor sunt pline de zambete, fericire...
Whatever you do,  whenever and 
wherever you go, don't forget to love and let yourself be loved. Life is wonderful. There is always a way to find happiness. Don't stay there waiting for love to find you, go and look for it, find it, take it, keep it. And remember, be careful what you wish for, it might come true one day!  WTF, remember this! The same way Whiskey is considered to be a highly addictive drug for the alcoholics, in the same way, Happiness is the final reward for those in love.

No comments:

Post a Comment